8x cactus inspiratie

Stekelige beauty

Wat is ie toch leuk, de cactus. Vroeger werd het stekelige plantje vooral gezien als een suffe vensterbank plant, maar tegenwoordig is de cactus weer helemaal hip. Ook ik ben gek op het plantje. Zo heb ik onder andere een heus “cactushoekje” in mijn woonkamer. Naast het echte plantje zie je de cactus in allerlei verschillende vormen opduiken. Illustraties op posters en kaarten, stofjes met cactussen, dekbedhoezen en ga zo maar door.

Heb je geen groene vingers? Hangen jouw planten er binnen een maand alweer zielig bij? Dan is een cactus echt iets voor jou! Een cactus heeft namelijk niet zo veel nodig om te overleven. Eén keer per maand een scheutje water en that’s it. Dat moet te doen zijn toch?

Ben jij ook helemaal fan van het plantje, maar kun je wel wat “cactus inspiratie” gebruiken? Hieronder heb ik de acht leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Cactus met kleur

Er bestaan dus ook gekleurde cactussen. Ideaal als je groen ook maar zo groen vindt 😉

Cactus inspiratie

Op de bovenstaande foto wordt er gewerkt aan een zogenaamd terrarium. Een terrarium voor planten is eigenlijk een soort mini tuintje voor in huis. Je vult een glazen object (dit kan echt van alles zijn) met grond, steentjes, mos en allerlei (mini) cactussen en je hebt een heel bijzonder planten wereldje.

Terrarium cactus

Hier zie je nog zo’n cactus terrarium, maar dan in een glazen bol.

Cactus tafeltje

Simpel, maar toch leuk. Je neemt een tafeltje en zet daarop allerlei verschillende cactussen in verschillende potjes.

Cactus vensterbank

Cactussen zijn ook zeer geschikt als vensterbank decoratie. Verschillende cactussen in allemaal verschillende potjes zorgen voor een speels effect.

Cactus bureau

Heb je een saai bureau? Dat is verleden tijd met deze gekleurde cactus!

Cactus mason jar

Schattig, een mini cactus in een masjon jar.

Cactus op tafel

Genoeg cactus inspiratie om zelf met dit leuke plantje aan de slag te gaan!

Heb jij ook een cactus in huis? Laat het mij dan vooral weten!

Deel uw mening