Heart Wood, dé kleur van 2018!

Op 12 september jl. werd de kleur van 2018 bekend gemaakt door Flexa; het werd de kleur Heart Wood! Deze warme kleur zit een beetje tussen een roze- en leverkleur in. Flexa koos voor deze kleur omdat ons leven bijna alleen nog maar in het teken staat van technologie, drukte en innovatie. Hun doel met deze kleur is het gevoel van thuiskomen te versterken, zij omschrijven hun nieuwe kleurenpallet voor 2018 dan ook met de kernwoorden: gezellig, rustig en verwelkomend. Heart Wood brengt kleur in je interieur maar zorgt ook voor rust wanneer je het met de juiste kleuren combineert. Heart Wood straalt warmte uit en is niet te opvallend, hij dankt zijn naam aan de kleur van het hart van een omgezaagde boomstam.

Meer weten over waarom Flexa juist deze kleur heeft uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018? Bekijk het filmpje hier.

In deze blog wil ik jullie laten zien met wat voor leuke woonaccessoires je deze nieuwe kleur kunt rocken in 2018!

21480427_170000550217174_3261597069365739520_n
Bron: www.topsy.one

                             Bron: www.instagram.com/libnermeloarquitetura

Heart Wood is gebaseerd op hout en als je het mij vraagt passen houten elementen ook perfect bij de kleur. Bijvoorbeeld deze leuke kandelaren, zo heb je ook direct dat knusse gevoel voor de winter. Gezellig de kaarsjes weer aan.

https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/kandelaars-kaarsen/kandelaar-dayna-naturel-m/
Kandelaar Dayna Naturel M
https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/kandelaars-kaarsen/kandelaar-dayna-naturel-s/
Kandelaar Dayna Naturel S

Bron: www.instagram.com/nordsjodanmark

Naast hout zou je ook wat kleur kunnen toevoegen, dit kan met een subtiele kleur zoals lichtgrijs. Voor de mensen die iets meer durven zou ik voor okergeel gaan. Die kleur combineert ook heel erg mooi met warme tinten. Deze ontzettend leuke knoopkussens geven je interieur direct een stoerdere uitstraling.

https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/textiel/kussens/knoopkussen-lichtgrijs/
Knoopkussen grijs M
https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/textiel/kussens/knoopkussen-okergeel/
Knoopkussen okergeel M

Houd je het liever bij een meer klassieke look met deze kleur op je muren? Kies dan voor een kussen met een mooi stilleven of deze ronde leukerd gemaakt van de hippe velvet-stof.

https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/textiel/kussens/kussen-stilleven-bloemen-1/
Kussen Stilleven Bloemen
https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/textiel/kussens/kussen-kanan-velvet-soft-pink/
Kussen Kanan Velvet soft pink

Bron: www.instagram.com/bakerstreet___

Wat mensen vaak vergeten is dat verlichting vaak één van de belangrijkste dingen in een interieur is. Licht bepaalt de sfeer in je interieur maar wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de armaturen waar je de lampen in draait.

Het oog wil immers ook wat, het leuke is dat je tegenwoordig geen lampenkap meer nodig hebt maar gewoon een fitting op kan hangen. Wil je je interieur klassiek houden, kies dan voor de koperkleurige en vul dit aan met meer koperen accessoires. Ben jij meer van het stoere, kies dan voor de cementlook. Gecombineerd met het knoopkussen van hierboven gaat dat helemaal te gek staan.

https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/verlichting/fitting-mat-koper/
Fitting mat koper
https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/verlichting/fitting-cement/
Fitting cement

Bron: www.instagram.com/laurafinska

Het gebruik van planten en bloemen in een interieur vind ik ontzettend belangrijk. Het maakt het gezellig, natuurlijk en ik word er zelf altijd heel vrolijk van wanneer er bijvoorbeeld een mooi bos bloemen op tafel staat.

Deze roze leukerd zou je kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een paar mooie gerbera’s, de marmeren vaas staat ook met een paar mooie takken of gedroogde berenklauw.

 

https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/vazen/vaas-mat-roze-gem/
Vaas mat roze
https://www.deleukstewoondecoratie.nl/woondecoratie/vazen/vaas-marmerlook-groot/
Vaas marmerlook groot

Ik hoop jullie voldoende geïnspireerd te hebben met het uitzoeken van leuke accessoires bij de nieuwe kleur van 2018; Heart Wood. Eéntje om te onthouden!

With love,

Martine

 

Deel uw mening