Lambrisering verven

Je kent het vast nog wel van vroeger, de houten schrootjes aan de muur. Oftewel: lambrisering. Het leuke aan de lambrisering is dat deze woontrend een ware comeback heeft gemaakt. Ditmaal gelukkig niet meer in de vorm van houten schrootjes (al kan dit in sommige gevallen best mooi zijn), maar in de vorm van verf. Ja, verf! Zelf heb ik deze week lambrisering geverfd in mijn woonkamer bij de eettafel. Ik zag het steeds op Instagram voorbij komen en elke keer dacht ik: wauw, dat wil ik ook! Ik vond het wel super spannend, maar uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan. Gelukkig mag het resultaat er zijn! 

Lambrisering verven grijs

Voor het verven van lambrisering heb je de volgende dingen nodig: een verfbakje, afplaktape, afdekfolie, verfroller, verfkwast en muurverf.

Lambrisering verven is op zich helemaal niet zo moeilijk, je bent voornamelijk veel tijd kwijt aan de voorbereiding. Zo moet je allereerst bepalen welke kleur je wilt gebruiken. Het viel me in de bouwmarkt op dat er echt super veel leuke kleuren te krijgen zijn. Dit maakt het alleen natuurlijk niet echt makkelijk om een keuze te maken… Ga je voor een lichte kleur of durf je het aan om bijvoorbeeld een zwarte lambrisering te verven? Zelf heb ik gekozen voor de vtwonen matte muurverf in de kleur ash grey. Ik wilde eerst voor light grey gaan, maar deze kleur was helaas niet meer op voorraad.

Zodra je weet welke kleur het moet worden, wordt het tijd om de hoogte van de lambrisering te bepalen. Heb je hoge plafonds? Dan kun je het beste voor hoge lambrisering kiezen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een stuk knusser lijkt. Wil je een kleine ruimte groter laten lijken? Kies dan voor lage lambrisering.

Zodra je de hoogte van de lambrisering hebt bepaald, plak je de afplaktape op de muur. Om een rechte lijn te creëren zet je om de 30 cm een streepje op de muur met steeds dezelfde hoogte vanaf de vloer. Vervolgens verbind je deze streepjes met elkaar met de tape. Zorg ervoor dat je de tape goed aandrukt, je wilt natuurlijk niet dat er verf onder de tape kruipt. Voor een speels effect kun je er ook voor kiezen om juist geen afplaktape te gebruiken.

Dit waren alle voorbereidingen. Verven maar!

Lambrisering van verf groen

Lambrisering verven grijs

Lambrisering van verf speels

Beeld gevonden via:

1. Boho Deco Chic 2. Eigen beeld 3. More Than Living 4. Miss jettle 5. Miss jettle

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Verftotaalantwoord
24 april 2017 om 12:50

Ik vind het wel wat dat deze oude trend weer nieuw leven in wordt geblazen, super strak! Peet

Reactie achterlaten