TIPS: Hoe richt je een nieuwe kamer in?

Hallo lieve lezers,

Toen ik een jaar geleden op kamers ging, begon ik me meer te verdiepen in het inrichten van een kamer. Ik ben er achter gekomen dat ik dit toch heel erg leuk vind. Het leek mij leuk om nog meer tips te delen die ik gebruik om een kamer in te richten, want waar begin je nou?

  1. Plattegrond

Pak een A4 en teken de vorm van je kamer. Dit helpt je om overzichtelijk te werk te gaan. Meten = weten, dus pak een rolmaat en check wat de maten zijn. Vanuit hier kun je bedenken waar je alles wilt hebben.

  1. Ideeën opdoen

Misschien heb je je ideale kamer al helemaal uitgedacht, maar het kan ook zijn dat je niet weet wat je wil. Ik adviseer je om inspiratie op te doen door naar winkels te gaan. Een bezoekje aan de ikea wil meestal erg goed helpen. Ga wel echt eerst kijken voordat je iets koopt. Maak foto’s van alles wat je mooi vindt.

Een andere manier is door te kijken hoe anderen het doen via het inernet. Zoek op google naar inrichting/inspiratie studentenkamer of appartement. Op pinterest en instagram valt ook heel veel inspiratie te vinden.  Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

inspiratie

Bron: Pinterest

  1. Maak een moodboard

Nadat je inspiratie hebt opgedaan, ga je nadenken over de kleuren en de stijl van je nieuwe kamer. Maak een keuze van wat jij leuk vind en voeg dit samen. Dit kun je doen door afbeeldingen uit te printen of uit te knippen en op een groot papier te plakken. Als je goed bent met photoshop dan kun je hier alles bij elkaar plakken. En tada nu heb jij je moodboard met de stijl van je kamer.

Dit is een moodboard die ik heb gemaakt. Ik hou erg van wit met een beetje zwart. Ik heb natuurlijk al meubels die ik vorige maand al heb gekocht, dus die neem ik gewoon mee naar mijn andere kamer.

moodboard

Bron: Pinterest en Tumblr

4. Inrichten maar!

Pak je plattegrond er weer bij en bepaal op welke plek je alles wilt hebben staan. Je weet nu in welke kleur je je meubels wilt hebben en of je bijvoorbeeld een muur wil verven. Ga eerst op zoek naar de grote dingen die jij wil hebben zoals een bank, een tafel of een kast. TIP: Wil je lowbudget te werk gaan? Zoek je inrichting via marktplaats, facebook of neem een keer een kijkje in een inbrengwinkel. Zodra je tevreden bent met je aankopen kun je opzoek naar kleinere accessoires zoals planten en lichtjes om de kamer helemaal af te maken.

5. Het resultaat!

Hieronder is het resultaat van mijn kamer tot nu toe. Wat vind jij ervan?

Liefs,

Manon Broersma
www.manonbroersma.nl

kamer-manon-4kamer-manon-2kamer-manon-3kamer-manon

Bron: www.manonbroersma.nl

 

 

Deel uw mening